SOPTOM Nederland - schildpaddendorp

" Le village des tortues" is het schildpaddendorp van SOPTOM in Gonfaron, Frankrijk.
Het schildpaddendorp beschikt over een groot aantal verblijven voor de diverse soorten schildpadden, maar ook over eierleg-, jeugd- en quarantaineverblijven. Alle soorten en ondersoorten worden volledig gescheiden gehuisvest. Nadat de schildpadden weer gewend zijn aan het leven in de natuur worden ze via SOPTOM Frankrijk gerepatrieerd naar hun oorspronkelijke leefgebied.

Medewerkers

Wie werken er allemaal in het schildpaddendorp? Het Schildpaddendorp heeft een zeer deskundig team van dierenartsen in dienst. De directie van SOPTOM wordt bijgestaan door de Wetenschappelijke raad, waarin de belangrijkste schildpaddendeskundigen verenigd zijn. Bekende namen zijn bijvoorbeeld professor Roger Bour, professor Peter Pritchard en Bernard Devaux. Er zijn slechts twee betaalde krachten werkzaam in Gonfaron, de rest van de werkzaamheden wordt door vrijwilligers en onbetaalde krachten verricht.

Voorlichting

Eén van de belangrijkste taken van SOPTOM is de voorlichting aan het publiek. Daarvoor zijn er bijvoorbeeld filmzalen, videopresentaties, brochures en een schildpaddenencyclopedie ontstaan. De financiën van SOPTOM zijn afkomstig uit entreegelden, schenkingen, donateurschappen, adopties en de verkoop van promotieartikelen en souvenirs.

15-05-2010